Wat uitleg

Lassen heb ik altijd al iets interessant gevonden. Ik heb het thuis van ons vader geleerd toen ik juist op de middelbare school zat. Maar dan wel nog op de oude manier, namelijk met de baget of de electrode.
Mijn studies waren natuurlijk ook de las richting. Toen ik ging werken na mijn studies stond ik mee in voor het onderhoud trailers van een transport bedrijf in onze gemeente. Daar heb ik dan voor het eerst kennis gemaakt met de half automaat. Toen deze zijn intrede deed, was dat een andere wereld die openging. Het lassen was eens zo makkelijk en eens zo plezant. Op mijn 19de verjaardag kocht ik mijn eigen half automaat een Electra Beckum. Met een klusje hier en daar, kon ik dan sparen voor mijn eigen gereedschappen. Zoals een kolomboor machine, zaag-machine, slijpmolens en nog andere gereedschappen. In Mei 2011 heb ik me een nieuwe half automaat laspost aangekocht daar de vorige zijn geest had gegeven. Deze was toen 32 jaar en had zijn diensten zeker bewezen.

Wat kan je zoal zien op de foto's. (Dit is maar een klein deel van de foto's)

Ik heb altijd iets gehad met wielen en karren, en zeker Bolderkarren. Mijn eerste heb ik gemaakt voor mijn dochterje, zes maand voor ze geboren was in 1987. Als da nie op tijd was. Een rode en dit is trouwens nu haar lievelingskleur. Twee jaar later bouwde ik één met achteraan dubbel wielen voor mijn zoontje. Just For Fun. Deze waren de vaste karren voor op verlof aan zee, het zilvermeer en uitstapjes. Later zijn er nog verschillende gepaseerd. De laatste stuks "de rat looks" zijn gemaakt na 2013 en zijn allemaal verschillend van elkaar. Sterk zijn ze zeker zoals je kan of kon zien op de foto met 360 kg vloertegels op zijn rug.

In de bundel Borden & platen gaat het over magneet borden die ik maakte voor de kids. De andere platen van Route 66 zijn er gekomen toen mijn zoon op zen eigen ging wonen. Hij had graag zo'n plaat gehad als decoratie. Op deze route had hij namelijk al gereden op zijn eerste reis. Met zen drieén en drieweekse doortocht langs de Westkust van Amerika. Uiteindelijk is het niet bij 1 plaat gebleven.

Toen ik in 2016 kennis maakte met steampunk en zeker met de Lampen en klokken, wou ik er toch ook eens ééntje maken. Maar dit heeft zich uiteindelijk ook al vermenigvuldigd juist zoals de industriéle lampen op statief of "tripods" zoals ze ook wel genoemd worden. Ik was begonnen met een klein lampje maar de zwaarste weegde al vlug 8.6 kg. Een merendeel staat thuis in de living en hobbykamer en bij de zoon op zen appartement.

Metal Art is gewoon iets creéren uit metaal, schroot en motorparts, deze onderdelen kan je ook onderling gebruiken. Zo hebt je dan weer iets dat anderen niet hebben. En dit kan je dan ook weer in de living kwijt. Als er nog plaats is.

Je eigen Meubels maken dat is pas fun. Voor de kids was niets teveel van jongs af aan tot ze vertrokken naar hun eigen stekje. Van trotenet tot bureau en van kapstok tot tweepersoonsbed. Met ouder worden werden het dan wel hun eigen ontwerpen.

Snuisterijjen, hmm zoals ik het noem, dat gaat van kleine figuurtjes en items die ik maakte als verassing of een gift. Zoals de tandem, die was voor een koppel in onze vriendenkring waar we uitgenodigd waren op een receptie en die graag fietste natuurlijk.
De mountain bike met wieltjes was een gift aan een collega bij een bezoek na een ongeluk. Deze was namelijk door derden letterlijk op zijn gezicht gevallen en zag er niet uit. Vandaar de zijwieltjes als klucht.
Guy 30, is een spaarpot voor een collega die s'morgens altijd de krant leesde zoals het personage die op de kubus zit. Hij gaf een verjaardagsfuif op zijn 30ste en wij waren uitgenodigd.
De game's met knikkers, dat is een variant van een bordspel waarbij je 9 schijven moest verplaatsen naar de overkant. Ik heb dit in een verticale versie gemaakt. Het andere is een spel 3 op een rij wat ik vroeger op de lagere school steeds speelde op een dal van 30 x 30 cm, naast het bikkellen. Je begon met één steen te leggen en je moest er 3 op een rij krijgen maar je tegenspeler verhinderde dit natuurlijk want die wilde er ook 3 op een rij.
De granaat doet dan weer dienst als 'Paperweight'. Enz ....